loader
Szajkó Ádám: "Magával ragadó a légkör"



Szajkó Ádám
az egyik legaktívabb vendégünk, heti 2-3 alkalommal edz nálunk. Emellett az autók szerelmese. Nemrégiben ő is részt vett karintiai túránkon, ahol volt alkalmunk őt közelebbről is megismerni. Most ismerjétek meg őt ti is jobban! 

Mivel foglalkozol, mit csinálsz szívesen?
Iderittyenthetnék egy teljes élettörténetet, CV-t, de leegyszerűsítve a mindennapos egyetemi képzés után nekifutottam a doktorinak, amit az elején a magaménak éreztem, de hát úgy alakult, hogy egyre kevésbé kötött le a saját témám is. Itt el kell mondanom, hogy egy másik témában, "majd valamikor" még tervezek egy második kört, de ez a jövő zenéje. Emellett többedmagammal különböző projekteket koordinálok, amiben van pár érdekesebb is, ja meg persze tanácsadással is foglalkozom. Mit csinálok szabadidőmben szívesen? Nos erre azt kellene mondanom, hogy mozgok és sportolok, de sajnos ez nem így van (bár változóban van). Az autók szerelmese vagyok, imádom mindegyiket, mert gurulnak, szépek, jók és persze ma már okosak is. Emellett nehezen ülök egy helyben, mindig megyek, kirándulok vagy új dolgokat próbálok ki, mint annak idején a Träning.

Milyen szerepet játszik az életedben a sport? Mi motivál a sportolásra?
Alapvetően sokat ülök és ha éppen nem megyünk sehova, akkor kanapékrumpli vagyok, így szükségem van némi "extra" mozgásra, hogy legalább ne legyek teljesen krumpli. Továbbá a csoportos sport a legjobb, barátokkal, ismerősökkel és persze új emberekkel is.

Mikor és miért született meg benned a gondolat, hogy lejössz hozzánk edzeni? Hogy találtál ránk?
Szinte teljesen biztosra veszem, hogy két éve tél és tavasz fordulóján született meg a gondolat, mert ez előtt döntöttük el többekkel, hogy hát mozogni kéne, ki is próbáltunk edzőtermeket, de az a mozgásforma annyira nem kötött le. Így hát jött egyszer Vanda, aki mondta, hogy próbáljam ki a Träninget, mert neki nagyon tetszett, milyen jó és éppen volt ott egy barátnőjével. Nos kipróbáltam, teljesen kezdőként, és azonnal beszippantott.

Miért szeretsz nálunk edzeni?
Magával ragadó a légkör, az emberek egytől egyik kedvesek, közvetlenek és aranyosak, legyen szó vendégről vagy edzőről. És még ennyi idő után se tudnék egy negatívumot se mondani, pedig én az az igazán kukacoskodó fajta vagyok, aki a kákán is csomót keres és talál is.

Miért szeretsz Eszternél edzeni?
A végtelen szigort, hogy ha azt hiszem, hogy jól csinálom akkor is kedvesen és aranyosan meg tudja mutatni, hogy tudnám még szabályosabban, jobban és elegánsabban csinálni, legyen szó gyakorlatról vagy nyújtásról. Ó igen nyújtás. A második legjobb dolog az Eszterrel edzésben a nyújtás, ami teljesen ellazít és már -majdnem- elérem a lábujjaimat nyújtott lábbal!

Miért szeretsz Milánnál edzeni?
A feladatok változatosságát és sokszínűségét, és, hogy mindenre van megoldás. Nem bírod, rosszul csinálod, sérülésed volt, bármi más? Sebaj, van rá másik gyakorlat, kímélő, félkímélő, lányos, fiús és minden féle és fajta formában. Na meg persze, hogy Milán hangulatától függ az edzés erőssége, ha jó hétvégéje vagy napja volt akkor "#mindmeghalunk" - utóbbi kifejezést egy träningestől nyúltam.

Milyen változást hozott az életedben a Träning (amennyiben hozott)?
Igazából azt a változást hozta, hogy a mindennapi rutinom részévé vált, és teljesen bűntudatom van, ha nem tudok egy héten legalább 2-3-szor menni, mert úgy alakul. Illetve sikerült több hasonló érdeklődésű träningessel is megismerkednem.

Milyen mozgásformát szeretsz és űzöl még a funkcionális edzés mellett?
Kerékcsere és trélerhívás. :) Szóval technikailag semmit.